lauantai 5. toukokuuta 2012

Tulevaisuus, menneisyys ja muutama muu ajan yksikkö

Kun perjantain kunniaksi opettajani totesi minun kirjoittavan loistavasti, (ja viestivän suullisesti huonosti :D,) Jyväskylässä Laurikin haukkui minun olevan loistava kirjoittaja, ja kolmiokin muistaa hokea kirjoitustaitojani (vaikka Tässiä ottaa sydämestä osa kieliopillisista ratkaisuistani :D), voisin kirjallisesti pohtia otsikon ajanmääreitä.

Aloittakaamme tulevaisuudesta. Se on vaikea tapaus: minulla on pieni aavistus siitä mitä voisi olla kiva tehdä kesäkuussa, mutta minulla ei ole minkäänlaista tietoa siitä missä olen syyskuussa. Blogissa analysoin jo opiskelua englannissa. Toinen vaihtoehto on suomen koulutus: joko Helsinkiin yliopistoon (tai jos pääsen ja keksin hyvän syyn valita yli Helsingin, Turkuun ja Tampereelle on myös haettu), tai Espoon Leppävaaraan ammattikorkeaan. Yliopistot tarkoittaisivat joko melkoista koulumatkaa, tai lähemmäksi muuttamista. Helsingin tapauksessa (bussi/auto) -> juna -> metro -> spora - ketju kuulostaa hauskalta, mutta epäilen etten jaksa sitä pitkään. Asunnon uudelleensijoittelu houkuttelisi, mutta se pakottaisi sekä oikeasti ajattelemaan talouttaan että sovittamaan tämän kaiken materialistisia kiksejä antavan materian jotenkin fiksusti. Noh, jos muutama tuhat lukiolaista ja amista onnistuu tässä joka vuosi, kai minäkin pystyn. Etenkin talouden suhteen olisi pakko pärjätä, oli tulevaisuudessa sitten englanti tai muutto lähemmäs tulevaa koulu!

 Syksyllä voin olla myös työssä. Tällä hetkellä työskentelyn suhteen on muutama rauta tulessa. Parhaiten käydessä syksyllä teen etänä ohjelmointiprojekteja koulun ohessa englannista, samalla käyden koulua ja kehittäen sekä MERPGiä että Pröngiä. Keskikivassa tapauksessa teen töitä välillä toimistolla, välillä etänä, käyden koulua jossain, missä puhutaan suomea. En tiedä kuinka kivassa tapauksessa olen syksyllä täysipalkkainen, 2000€/kk ?, ammattilaiskoodari, joka pohtii että voisi varmaan kouluttautua. Viimeinen vaihtoehto, jonka kivuudesta en myöskään tiedä, olisi käydä kotoa leppävaarassa koulussa, ja ehkä tehdä jotain ansiokoodaustakin siinä sivussa.

Näistä skenaarioista pitäisi yhden tapahtua. Jännättää mikä tapahtuu, toivoisin englantiopiskelujen, mutten vastustaisi ansiotöitä ja kouluttautumista kotonakaan.

Koska olen ilkeä, jätän muut otsikon ajanmääreet muihin teksteihin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti