tiistai 24. huhtikuuta 2012

Taitajuutta

Raportti!

Eilen bongasin Jyväskylän asemalta ankan:


Saavuimme Scandic-hotellillemme joskus yhden maissa. Hotelli on pienen kävelymatkan päässä ratapihalta. Myös kisapaikka on pienen kävelymatkan päässä ratapihalta sen toisella puolen. Hotellilta kisapaikalle on siis 2 pientä kävelymatkaa!

Eiliseen kuului tervetulorituaaleja, jänniä musiikkiesityksiä ja lippiksen unohtaminen ravintolaan. Näiden rituaalien jälkeen kävin tutkimassa ratapihaa ja nappasin kuveja mm. tuosta ankasta, virallisemmalta tunnisteeltaan Vr2 961, eli VaihtotyöRaskasveturi2 961. Hieno yksilö.

Eilinen ruokailu oli vähän jännempi. Päädyimme odottamaan tunniksi Amarilloon ruokaa.

Aamulla herätys oli seiskalta. Siitä kuljimme aamupalan kautta Jyväskylän Paviljonkiin yhdeksäksi. Sitten alkoi joulukalenterin työstö :S

Sanon suoraan sen, että minun olisi pitänyt keskittyä ennakkoon julkaistuun tehtävänantoon niin paljon, että olisin toteuttanut sen kertaalleen. Sanon suoraan myös sen että tehtävänanto oli kirjoitettuna niin hemmetin epäselvä, että sen ymmärtämiseen meni puolitoista kuukautta ja kymmenen lukemiskertaa. Tämä siis vastauksena siihen, että miksi en toteuttanut tehtävää etukäteen, jos joku kysyy. Muistaakseni Kattainen laittoi meidät, taitajiksi valitut, yhdelle kurssille syksyllä. Sille kurssille ei koskaan keräännytty, ja sillä piti tehdä jotain vanhoja taitajatehtäviä. Kritisoin, että siitä ei ollut oikeastaan mitään hyötyä. Hyödyllisempi se olisi ollut, jos se olisi pidetty helmikuun lopussa, ja siltä läpi pääsemiseksi olisi pitänyt toteuttaa omat näkemykset julkaistujen tehtävien PHP-osista.

Tai sitten olen vain perfektionismia lähentelevä itsekriittinen "noulaiffi" :P Tuotokseni kuitenkin täytti vaatimuksista suurimman osan. HTML-videoita en saanut toimimaan (tukeeko Firefox tai edes IE WMV-videoita edes?), ja tiedostojen uploadaus ei sujunut laisinkaan. Jälkimmäisen voinee korjata toteuttamalla Pröngiin yksinkertaisen kuvanjakosovelluksen. Tämä opettaisi tiedostojen uppausta, ja toisi minulle samalla vorgihtavan seisake-kloonin kunhan kyllästyn refaktoroimaan.

Jaha, pisteet tulivat. Kuudentena olen. Saanko nyt angstitrollata tämän illan, ja vetää huomenna pisteet kotiin? :P

Huomenna pitäisi kirjoittaa tuoterekisteri silkkisiivelle. Tuon pitäisi olla helppo homma. Pröngin ja Työkkärikannan kanssa olen harrastanut erilaisia rekisterejä. Se mitä huomisesta odotan innolla, on ulkoasun laittaminen silkkisiiven sivun kaltaiseksi. Lisäksi odotan innolla mitä yllätyksiä PHP (ja Javascript? Teoriassahan rekisteri keskittyy PHP:n puolelle, eikä pitäisi tarvita client-logiikkaa muuhun kuin syötetyn datan esivalidointiin) tuo minulle. Lisäksi sellaiset, kuten "Haluamme tallentaa kuvat... KANTAAN!" - aivopierut, voivat yllättää. Pröngissä käyttäjätaulussa on linkit avatareihin, ja jos pröng tukisi nyt avatareja, niille olisi pyhitetty tiedostojärjestelmästä oma kansio, ja taulu toimisi täysin samoin kuin nyt. MySQL+PDO - duo tukee binääriolioiden sarjallistusta tietokantaan, ja parhaassa tapauksessa niiden käyttö ei eroa kuin PDO::PARAM_X - parametrin verran normaaleista tietotyypeistä, mutta silti olen ennakkoluuloinen.

Nyt pitäis harrastaa taas vähän C#:tä Torstaita varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti